Evropska komisija

Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina

Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina je koordinacijsko tijelo za Program Creative Europe formirano sredinom 2015. godine. Sačinjavaju ga dvije organizacije: AKCIJA iz Sarajeva (zadužena za potprogram KULTURA) i Vizart iz Banjaluke (zadužen za potprogram MEDIA). 

August 01, 2017

platforma za mlade autore

Filming the Other

Ideja Filming the Other projekta je da se, koristeći film kao sredstvo, istraže stereotipi i “koncepti” kojima mi opisujemo sebe i svijet oko nas, na koji način i zašto nas tuđe definicije ugrožavaju i zašto su ti Drugi tako zastrašujući.

July 07, 2017

Filmska politika

Film Forum
Banja Luka

Film Forum Banja Luka je dvodnevna konferencija koja se održava u Banjaluci. Cilj ove konferencije je predstaviti film kao granu industrije, te razgovarati o raznim aspektima pripreme, proizvodnje i distribucije filma, kao i o načinima kako primjeniti to znanje u Banjaluci i Bosni i Hercegovini i stvoriti pogodno tlo za razvoj ove industrije u našoj zemlji.

July 14, 2017

ŽENE U FOKUSU

BUDNI

Fotografkinja Jelena Medić je na ovaj način ukazala na važnost žena u umjetnosti i njihovom pozicioniranju unutar jednog društva. Autorka je projekta “Budni”, a u pitanju su fotografije koje su realizovane na 116 bilborda i “city light-ova” širom Republike Srpke i BiH.

July 5, 2017

UNESCO

Mapiranje filmske industrije u BiH
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore.
June 25, 2017

Pozorište

Taster Fest

Putujući pozorišni festival Taster Fest organizujemo u saradanji sa MDG F-om, u okviru programa “Kultura za razvoj”. Program festivala uključuje preko 200 aktivnih učesnika, mladih ljudi, kojima će ovaj festival biti važna tačka u daljem umjetničkom radu.

June 06, 2017

Srdje Zlopogleđe 45

78 000 Banja Luka

© Asocijacija Vizart. Sva prava zadržana.