Evropska komisija

Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina

Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina je koordinacijsko tijelo za Program Creative Europe formirano sredinom 2015. godine. Sačinjavaju ga dvije organizacije: AKCIJA iz Sarajeva (zadužena za potprogram KULTURA) i Vizart iz Banjaluke (zadužen za potprogram MEDIA). 


platforma za mlade autore

Filming the Other

Ideja Filming the Other projekta je da se, koristeći film kao sredstvo, istraže stereotipi i “koncepti” kojima mi opisujemo sebe i svijet oko nas, na koji način i zašto nas tuđe definicije ugrožavaju i zašto su ti Drugi tako zastrašujući.


Filmska politika

Film Forum
Banja Luka

Film Forum Banja Luka je dvodnevna konferencija koja se održava u Banjaluci. Cilj ove konferencije je predstaviti film kao granu industrije, te razgovarati o raznim aspektima pripreme, proizvodnje i distribucije filma, kao i o načinima kako primjeniti to znanje u Banjaluci i Bosni i Hercegovini i stvoriti pogodno tlo za razvoj ove industrije u našoj zemlji.


ŽENE U FOKUSU

BUDNI

Fotografkinja Jelena Medić je na ovaj način ukazala na važnost žena u umjetnosti i njihovom pozicioniranju unutar jednog društva. Autorka je projekta “Budni”, a u pitanju su fotografije koje su realizovane na 116 bilborda i “city light-ova” širom Republike Srpke i BiH.


UNESCO

Mapiranje filmske industrije u BiH
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore.

Pozorište

Taster Fest

Putujući pozorišni festival Taster Fest organizujemo u saradanji sa MDG F-om, u okviru programa “Kultura za razvoj”. Program festivala uključuje preko 200 aktivnih učesnika, mladih ljudi, kojima će ovaj festival biti važna tačka u daljem umjetničkom radu.

August 01, 2017